DYRLÆGE

 TLF 28 69 00 30

  HORSETEAM HESTEPRAKSIS


  Vor Frue Hovedgade 84  4000 Roskilde     tlf 28 69 00 30     info@horseteam.dk

Vores ydelser

Herunder kan du læse om et lille udsnit af vore ydelser.

Under hvert emne finder du en lille beskrivelse. Kontakt os hvis du har yderligere spørgsmål, eller hvis du har spørgsmål til noget, der ikke er anført her. Siden bliver løbende opdateret med ydelser og produkter.

Ydelser

Vaccination

Alle heste bør vaccineres for at undgå influenza. Dels som beskyttelse af den enkelte hest, og dels for at beskytte mod udbrug af inflenzaepidemier i hestebesætninger. Basis vaccination fra 6 mdrs alderen: 2 på hinanden følgende vaccinationer med 21-92 dages mellemrum. Derpå en booster efter 6 mdr, og herpå revaccination årligt med max 365 dages mellemrum.

Vi vaccinerer altid mod stivkrampe også (i samme vaccine)

Tandraspning/tandkorrektion

Heste slider deres tænder forskelligt, og kan få brug for tandraspning for at undgå sår fra tandspidser, og undgå gene fra tænderne feks under ridning.

Vi er uddannede og erfarne indenfor tandpleje, korrektion og tandkirurgi, og har det nyeste udstyr indenfor håndraspe og maskinraspe. Vi sætter en dyd i grundighed og nænsomhed i tandplejen, og tilbyder altid at tjekke hestens tænder feks samtidigt med sundhedsundersøgelsen ved den årlige vaccination.

Vi tilbyder ikke at bedøve heste der skal raspes af "tandplejer", da det er vores opfattelse, at tandkorrektion og behandling ikke bør foretages af folk, der ikke har dyrlægemæssig baggrund for deres indgreb.

Handelsundersøgelse

Både som køber og som sælger af en hest, bør du altid få lavet en handelsundersøgelse af hesten. Handelsundersøgelsen er den juridisk gyldige dokumentation for hestens sundhedstilstand på handelstidspunktet.

Handelsundersøgelsen kombineres optimalt set med en handelsrøntgen.

Har du spørgsmål til handelsundersøgelsen, kontakt os pr mail eller tlf.

Forsikringsundersøgelse

Det samme som handelsundersøgelse. EN undersøgelse der i visse tilfælde er påkrævet af forsikringsselskaberne forud for forsikring. Handelsundersøgelsesattesten kan bruges som forsikringsattest indenfor 14 dage efter handelsundersøgelses tidspunktet.

Halthedsundersøgelse og behandling

Vi foretager halthedsundredning hos dig, hvis forholdene hos dig er optimale. Ofte kombineres undersøgelsen med røntgen og / eller ultralydsskanning.

Skanning

Vi foretager ultralydsskanning af ben (sener støttebånd, led mv)  hals/nakke/ryg m.v. Ultralydsskanningen kan påvise forandringer i bløddele, organer og på knogleoverflader og anvendes ligeledes ved drægtighedsundersøgelse i tidlige stadier af drægtighed samt ved undersøgelse for unormale forhold under drægtigheden.

Røntgen

Med røntgen kan vi undersøge for nydannelser, slid eller anden forandring af knogler, tænder mv. Vi bruger direkte digitalt røntgen så billederne ses med det samme.

Rygundersøgelse

Vi har specialviden indenfor ryglidelser hos heste ( herunder lidelser i nakke, hals, lænd og bækken) Undersøgelsen kan foretages hos dig, og kan suppleres med røntgen og skanning. I behandlingen anvender vi blandt andet akupunktur, kiropraktik, medicinsk- og fysioterapeutisk behandling. Læs mere om ryglidelser og vores tværfaglige rygteam på www.horsebackteam.dk

Kirurgi

Vi foretager stående kirurgiske indgreb og stående kastrationer.

Kiropraktik

Dyrlæge Maria Nørgaard er examineret hestekiropraktor fra IAVC. Uddannelsen hos IAVC består af 5 uddannelsesmoduler med deleksaminer der sikrer den højeste standard indenfor teoretisk viden og praktisk behandling hos den certificerede hestekiropraktor.

Med baggrund i den dokumenterede viden om kiropraktisk behandling af heste anbefales det hesteejere KUN at benytte hestekiropraktorer med akademisk uddannelse til kiropraktik på heste, da utilstrækkelig eller ukorrekt viden på området i bedste fald er virkningsløs og i værste fald kan foranledige komplet invalidering af hesten.

Vi anerkender under INGEN omstændigheder anvendelse af værktøj ved kiropraktisk behandling af heste (klodser, gummihammer, mekaniske agregater) Vi anvender kun under sjældne og yderst specielle omstændigheder bedøvelse i forbindelse med kiropraktisk behandling på heste og kiropraktisk behandling foretages kun efter nøje gennemgang af hesten, klinisk og palpatorisk undersøgelse, bevægelsesanalyse/halthedsvurdering og gerne i samråd med evt. anden/henvisende dyrlæge.  

Sår

Akutte sår og kroniske sår behandles efter omstændinghederne, kirurgisk eller medicinsk.

Akut dyrlægehjælp

Vi kører vagt alle ugens dage.

Der påregnes vagttillæg på 100% af honorar og kørsel. Prisen på medicin og materiale forbrug er normale takster.

Horseteam Hestepraksis © 2001 • Privacy Policy • Terms Of Use

Tidsbestilling tlf 28690030

Åbent hverdage 8-16


Erfaren hestedyrlæge


Kompetent behandling


Synlige priser

           Følg med på Facebook klik HER

        

Info til dig!

Ponyryttere se her!

Røntgen og skanning

Kiropraktik til din hest

Dyrlæge Maria Nørgaard er examineret hestekiropraktor fra IAVC og tilbyder kiropraktisk behandling inkl. bevægelsesanalyse og træningstilrettelægning.

Læs mere på

www.hestenskiropraktor.dk

-------------------------------

Kursus i førstehjælp !

Hvad gør du når uheldet er ude? Hvordan behandler du selv et sår, akut halthed eller hvornår skal dyrlægen tilkaldes ved kolik ?


Jeg tilbyder en spændende og lærerig aften, hvor du lærer om førstehjælp til hesten.


Læs mere om førstehjælpskurset under Kurser

Vaccinationsregel ændret

Dansk Rideforbund har 25. marts '12  ændret de nye regler for vaccination ifht stævnestart. Læs her

___________________________________

  Har du flere heste?

Vi tilbyder rabat ved flere heste på vaccinationer, tandraspninger mv.

Læs mere under Priser

Horse Back Team - Når ryggen gør ondt !

Specialteam for heste med ryglidelser. 

Læs mere på www.horsebackteam.dk

___________________________ 

______________________

Rideskole eller forening se her!

Horseteam har gode tilbud og fordele til rideskoler, rideklubber og -foreninger. Læs mere under priser

___________________________

Ændring i DRF regler for ponyer ved stævnestart 2013.

Se ændringer her eller på forbundets hjemmeside.

___________________________

Med vores veludstyrede praksisbiler kan vi tilbyde udføre røntgen og skanning. Med det bedste direkte digitale udstyr er du sikret hurtig diagnostik og behandling.